VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Viktig information angående beställningar av inkontinens- och särnärprodukter

Från och med den 1 augusti i år styrs alla telefonsamtal avseende inkontinens- och särnärprodukter till ett nytt telefonnummer inom Västra Götalandsregionen. Dock visar uppföljningar att alla beställningar fortfarande inte går via det nya numret, vilket har som effekt att vårdgivarna får betala en högre leveranskostnad för beställda produkter.

OneMed är det företag som är upphandlat av Västra Götalandsregionen för distribution av inkontinens- och särnärprodukter, enligt avtal med start 1 maj 2016. Möjligheten till elektroniska beställningar via 1177 har försenats vilket har medfört att beställningar huvudsakligen gjorts via telefon direkt till OneMeds kundtjänst. Detta medför en högre kostnader för leveranser än om beställningarna görs elektroniskt eller via telefon hos den nya supportfunktion som Västra Götalandsregionen inrättat från 1 augusti.

För att göra beställningar av inkontinens- och särnärprodukter ring VGRs nya supportfunktion:

Förskrivare: 010 - 44 13 169

Patienter: 010 - 44 13 160

Västra Götalandsregionen har under sommaren och hösten gjort flera insatser för att föra ut information om att förskrivare och patienter ska göra sina beställningar via den nya supportfunktionen. Dock visar uppföljningar att alla beställningar fortfarande inte går via det nya numret, vilket har som effekt att vårdgivarna får betala en högre leveranskostnad för beställda produkter än om beställningarna gått via det nya numret.

För mer ingående information på kommunnivå om hur beställningar och leveranser gjorts kontakta:
Harriet Stjärneborn
Koncernstab Hälso- och sjukvård
Koncernkontoret
Västra Götalandsregionen

Tel: 070 920 91 85
harriet.stjarneborn@vgregion.se


Prenumeration
Önskar du prenumerera på information från VästKoms hemsida eller önskar du avsluta din prenumeration?
Klicka dig vidare via prenumerationstjänsten

Senast publicerad