VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

En särskild primärvård för de mest sjuka äldre – förslag i ny utredning

Skapa en särskild primärvård för de mest sjuka äldre, det är ett av de skarpa förslagen i Göran Stiernstedt utredning om effektiviteten i sjukvården. Den 27 januari bjuder GR in till informationsträff.

I slutredovisningen av uppdraget som nationell samordnare av effektivare resursutnyttjande i sjuk­vården vill Göran Stiernstedt bygga om rejält i sjukvården. Den mest dramatiska förändringen är att han vill klyva primärvården i två delar. En ”allmän primärvård” och en ”riktad primärvård”.
Den riktade primär­vården ska ägna sig åt de mest sjuka äldre.

– Man kan inte sköta alla patienter med samma vårdlogik. För den här patientgruppen fungerar inte vårdlogiken att patienten uppsöker vården, för den här gruppen måste det vara en annan vårdlogik. Mer av att vården uppsöker patienten, säger Göran Stiernstedt till DagensMedicin.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?
Den 27 januari bjuder Göteborgsregionens kommunalförbund, GR, in till en presentation av slutbetänkandet Effektiv vård, då Göran Stiernstedt medverkar.

  1. Mer info och anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Prenumeration
Önskar du prenumerera på information från VästKoms hemsida eller önskar du avsluta din prenumeration?
Klicka dig vidare via prenumerationstjänsten

Senast publicerad