VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Utbildning - Rehabilitering med teknikens utmaningar och möjligheter

Rehabilitering är på väg mot nya områden, det traditionella inom arbetsterapi och fysioterapi utmanas av teknikens möjligheter. Det innebär att yrkesrollerna förändras och ny kompetens behövs, men också att tänka till och använda befintlig kompetens på rätt sätt.

Den nya tekniken med wii spel, interaktiva miljöer, surfplattor, robotar, artificiella djur, skype, appar m.m. har inneburit möjlighet till aktiviteter för både äldre och personer med funktionshinder som tidigare inte var möjliga.

Spelifiering (eng. Gamification) är användandet av spelmekanismer inom verksamheter som traditionellt inte hör samman med spelande – exempelvis Rehabilitering. Gamification öppnar möjligheter för en mer skräddarsydd behandling samt skapar en långsiktig motivation hos en individ eller grupp att utföra en aktivitet. där du kan göra det mesta av rehabiliteringen hemma med en vanlig spelkonsol/dator eller surfplatta.

Det har inneburit möjlighet till nya aktiviteter för både äldre och personer med funktionshinder som tidigare inte var möjliga. Utmaningen är att med hjälp av professionens bedömningar hitta nya verktyg för att träna.

Målgrupp: Verksamhetschefer, enhetschefer, rehabansvariga, MAR, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, biståndshandläggare och andra intresserade.

Anmälan och program Pdf, 726 kB. torsdag 8 september 2016, Scandic Opalen, Göteborg

Prenumeration
Önskar du prenumerera på information från VästKoms hemsida eller önskar du avsluta din prenumeration?
Klicka dig vidare via prenumerationstjänsten

Senast publicerad