VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Funktionsledare för gemensamma IT-stöd sökes

Den gemensamma styrgruppen IT i Väst, SITIV, och gemensam IT samordningsfunktion, GiTS, för Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna söker nu en funktionsledare med ansvar för verksamhetsutveckling med stöd av IT. Ansök senast den 18 november.

De 49 kommunerna i Västra Götaland (VGK) och Västra Götalandsregionen (VGR) har behov av samverkan inom ett flertal områden. Ett område är verksamhetsutveckling med stöd av IT där den gemensamma styrgruppen IT i Väst (SITIV) arbetar på uppdrag av Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna.

SITIV ger uppdrag till GITS vars funktion är att vara stöd för samtliga användare av våra gemensamma IT-stöd genom att agera brygga mellan verksamhet och IT. GITS ansvarar för förvaltning av verksamhetsstödjande IT-stöd, i nuläget, Samordnad vårdplanering (SAMSA), Hjälpmedelsförsörjning (WebSesam) samt säker identifiering (SITHS). I framtiden kommer även andra gemensamma frågor hanteras av denna funktion. Idag har GITS två (en tredje rekryteras) funktionskoordinatorer som ansvarar för systemförvaltning.

Arbetsuppgifter

  • Funktionsledaren har ledningsansvar för GITS och stödjer funktionskoordinatorn i frågor kring utveckling, förvaltning och rutiner.
  • Funktionsledaren bereder underlag och är föredragande för GITS-frågor i SITIV.
  • Det är viktigt att vara drivande i de samverkansfrågor som finns och de som uppkommer.

Personlig profil

Du har ett strategiskt synsätt och en utpräglad förmåga att se helheter. Du har en god utredningskapacitet och kan producera, presentera och publicera material professionellt. Du gillar att arbeta med modern teknik, är serviceinriktad och bekväm med att arbeta självständigt. Du har ett strukturerat arbetssätt, har förmåga leda medarbetare självständigt och samtidigt vara en bra lagspelare. Du tar egna initiativ och är drivande i att lösa uppgifter.

Kvalifikationer

Du bör ha god kunskap om hur länets kommuner och VGR arbetar tillsammans med ovanstående uppgifter. Du skall ha god förståelse om offentlig verksamhets uppbyggnad och processer

  • Du har erfarenhet av att arbeta i en ledningsposition
  • Du har vana av att kunna presentera komplex information på ett begripligt sätt för olika mål-grupper
  • Du har god kunskap om IT inom både teknik- och systemförvaltningsområdet
  • Du har relevant högskoleutbildning
  • Det är önskvärt att du har vana av förhandlingar med leverantörer

Känner du att du passar in på ovanstående tjänst så är du välkommen med din ansökan.

Övrigt

Den gemensamma funktionen är placerad inom Västra Götalandsregionen (placeringsort kan diskuteras). Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning.

ANSÖKAN

Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

 

KONTAKT

Karl Fors
karl.fors@vastkom.se
0725-66 30 70

Patrik Mattsson
patrik.mattsson@vgregion.se
0705-82 41 48

Prenumeration
Önskar du prenumerera på information från VästKoms hemsida eller önskar du avsluta din prenumeration?
Klicka dig vidare via prenumerationstjänsten

Senast publicerad