VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Kommunikationsstrateg till VästKom och programmet Framtidens vårdinformationsmiljö

Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) är ett unikt samarbete mellan Västra Götalandsregionen (VGR), privata vårdgivare och Västra Götalands 49 kommuner. Målet är en sammanhållen vårdkedja med invånaren i centrum.

För att lyckas söker vi en kommunikationsstrateg som kan både driva, stödja och koordinera det strategiska arbetet för de 49 kommunerna, samt producera relevant material vid behov.

Ansvar och uppgifter

I rollen som kommunikationsstrateg är du inom projekt Kommun-FVM ansvarig för strategisk kommunikation, koordinering inom FVM-programmet och har nära kontakt med VGRs kommunikatörer. Du driver, koordinerar och ansvarar för olika insatser, du utgör stöd för projektet och de olika delprojektledarna. Arbetet kräver en förmåga att agera både självständigt och i samverkan. Du behöver ha erfarenhet av att driva utvecklingsarbete på både operativ och strategisk nivå.

Kommun-FVM är en länk mellan FVM-programmet och kommunerna varför du kommer att leda ett kommunikatörsnätverk med lokala kommunikatörer. Du utgör en viktig länk för att säkerställa att verksamheten är involverad och informerad i det arbete som bedrivs. Du planerar och genomför strategiska insatser och ser till att kommunernas perspektiv tas till vara. I rollen ingår också att förvalta och utveckla befintliga kommunikationskanaler samt initiera nya vid behov. Du ingår i projektteamet Kommun-FVM och du har din anställning på VästKom.

Din erfarenhet och förmåga

Krav:

  • Minst fem års erfarenhet av liknande kommunikationsarbete.
  • Genomförd kommunikationsvetenskaplig utbildning på universitets- och högskolenivå, eller motsvarande.
  • Du är van att leda och/eller samordna andra mot gemensamma mål
  • Du ska ha erfarenhet från arbete med kommunikation inom offentlig verksamhet, gärna på kommunal nivå. Du kan upprätta strategiska och operativa planer samt exekvera på dem.
  • Du ska ha förmåga att bära invånarperspektivet och haft uppdrag med helhetsansvar
  • Du är väl förtrogen med relevant programvara och insatt i digitaliseringens utmaningar

Meriterande

  • Erfarenhet från att ha deltagit i samarbetet mellan flera olika parter
  • Goda kunskaper inom kommunala eller regionala hälso- och sjukvårdsfrågor.

Bakgrund

Inom ramen för samarbetet ansvarar VästKom för ett koordinerande projekt kallat Kommun-FVM. Projektet ansvarar för relationerna mellan avtalsparterna; de 49 kommunerna och Västra Götalandsregionen som ansvarar för att driva FVM-programmet. Inom VästKoms ansvar ligger att koordinera kompetenser och kunskap in och ut från programmet. Detta görs inom ett flertal olika områden som exempelvis verksamhetsfrågor, utbildning, förändringsledning, support och förvaltning samt teknik. ​

Praktisk information

Tjänstgöringsgrad 50-100%. Tillträde omgående enligt överenskommelse. Projektanställning eller tjänsteköp.

Information om FVM: Vårdgivarwebben Länk till annan webbplats. (VGR) och vastkom.se/fvm Länk till annan webbplats.

Information om rollen: Projektledare Monica Edgren, monica.edgen@vastkom.se, 073-712 27 44

Placeringsort: VästKom har lokaler i Gårda i Göteborg på Anders Personsgatan 8. FVM-programmet använder främst Flöjelbergsgatan 2 i Mölndal. Placeringsort går att diskutera. Arbetet går delvis att utföra på distans.

Ansökan: Skicka ansökan snarast då intervjuer genomförs löpande, sista ansökningsdatum 25 november.

Vid frågor eller mer information om uppdraget:


Enhetschef digital verksamhetsutveckling

Karl Fors

karl.fors@vastkom.se

072-5663070

Projektledare

Monica Edgrenmonica.edgren@vastkom.se073-712 27 44


Senast publicerad