För information om Covid-19 och SAMSA, se "Styrdokument"
Samverkan vid utskrivning är den lag som reglerar in- och utskrivningsprocessen för personer som har behov av insatser efter utskrivning från slutenvården. Syftet med lagen är att patientens övergång från slutenvård till öppenvård ska vara trygg och säker.
Lagen ska främja en god vård och en socialtjänst av god kvalitet för enskilda som efter utskrivning från sluten vård behöver insatser. Lagen ska också främja utskrivning så snart som möjligt efter det att den behandlande läkaren bedömt att en person är utskrivningsklar och inte längre har behov av slutenvårdens resurser.
Utifrån lagen (2017:612), som trädde i kraft 1 januari 2018 har Västra Götalandsregionen och länets 49 kommuner kommit överens om en riktlinje för in- och utskrivningsprocessen och hur betalningsansvaret ska regleras i länet.
Processen innebär att företrädare för hälso- och sjukvård samt omsorg inom kommun, sjukhus och primärvård, tillsammans med patient och dennes närstående, planerar för fortsatt vård- och omsorg efter utskrivning från sjukhus. Syftet med samordnad vård- och omsorgsplanering är att ge bästa möjliga vård och omsorg för den enskilde.
Läs mer via relaterad information i vänstermenyn samt på Vårdsamverkan Västra Götalands hemsida.
För att få nyheter från GITS operativ förvaltning såsom driftstörningar med mera kan ni prenumerera på nyheter: Prenumerera på nyheter
Adress:
Regionens Hus
40544 Göteborg
Besöksadress:
Regionens Hus
Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg
Kontakta GITS
gits@vgregion.se
Org Nr: 232 100 0131